Hur nätverket Ett Öppet Haninge startades

Nätverket startade efter att vi var flera personer som såg behovet av att lyfta de goda exemplen på integration i Haninge och stå upp för en human flyktingpolitik. Vi är personer som är aktiva i organisationer, föreningar, trossamfund, partier och privatpersoner.

Initiativet till att starta ett nätverk togs efter det uppmärksammade mötet i Vendelsömalm som spårade ur. Det var tydligt att det behövdes en motvikt till den rädsla och främlingsfientlighet som gavs uttryck på mötet.

Efter kommunfullmäktige i Haninge med stor majoritet hösten 2016 hade röstat igenom att kommunen skulle bygga bostäder för att kunna ta emot nyanlända i Haninge så anordnade nätverket en ljusmanifestation för att visa att civilsamhället också vill att vi ska hjälpa personer som kommer till Sverige och till Haninge. Det var tal från hela den politiska skalan, från Liberalerna och Centerpartiet till Vänsterpartiet och Rättvisepartiet socialisterna. Personer engagerade i bland annat Röda korset, Haninge civilförsvarförbund och Österhaninge församling talade också.

ett-öppet-haninge-ljusmanifestation

Ljusmanifestationen blev mycket uppskattad och folk som hörde om det hörde av sig och sa att de var glada att folk stod upp för medmänsklighet och solidaritet.

Nätverket vill fortsätta att vara en kraft för medmänsklighet, integration, mötesplats och knyta samman människor. Kom med du också! Ett första bra steg är att gilla vår facebook-sida.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s