Många kom på picknick för att lära känna nya vänner

I lördags eftermiddag anordnade nätverket Ett Öppet Haninge en picknick i Brandbergen. Det gjorde vi för att etablerade och nya Haningebor skulle kunna träffas och lära känna varandra. Intresset var stort och det var stor blandning på nya och gamla Haningebor.

Samuel Skånberg inledde med att välkomna alla och presentera nätverket lite kort.

1-cropped
Samuel berättar om Ett Öppet Haninge. Foto: Martin Smedjeback

Många av picknick-besökarna bodde i Brandbergen och flera var aktiva i Hyresgästföreningen. Ronny “Brandbergstomten” Johansson och Madeleine Palmgren presenterade Hyresgästföreningen och Dansbanan och vad de anordnar för aktiviteter i Brandbergen.

Matts Wallin och Pia Engström från Röda korset berättade om det arbete Röda korset bedriver. Fokus är mycket på integration genom språkcafé och läxhjälp men de har också en second hand-affär i Handen mittemot gamla kommunhuset. Och nu på sistone arbetar de med volontärgrupper som välkomnar nya Haningebor. Läs gärna mer om det arbetet här. Pia berättade också om Solängen multikulturella trädgårdsförening “odlingslotten”. Odling är något som engarade flera på picknicken 🙂

20771847_481638145534217_1767418751_o
Matts berättar om Röda korset. Foto: Frida Lyckinger

Det var blandat i åldrar från spädbarn till trogna hyresgästföreningsaktiva som varit pensionärer i många år. Det var folk från Brandbergen, Handen, Jordbro och andra delar av Haninge. Många var etablerade svenskar och andra var nya svenskar. Vissa kom från Syrien och andra från Georgien.

De veganska pajerna uppskattades och det arabiska kaffet med kadermumma passade bra till dadelbollarna. De syriska småkakorna och sockerkakan uppskattades av de äldre damerna.

4
Foto: Martin Smedjeback

Picknicken blev en riktig succé! Folk var glada för initiativet och undrade när nästa event kan tänkas bli. Så fortsätt följ Ett Öppet Haninge här på hemsidan eller på facebook.

Advertisements

One thought on “Många kom på picknick för att lära känna nya vänner”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s